دوره های آموزشی دارو و تجهیزات پزشکی- محبوبه رمضانیان

منظور از بازاریابی صنعت دارویی همان بازاریابی دارو و تجهیزات پزشکی است.

بازاریابی دارو، شاید در نگاه اول خیلی سخت و پیچیده به نظر برسد. با چند جستجوی ساده به مطالب زیادی دست پیدا می‌کنید که درباره بازاریابی دارو به زبان انگلیسی و فارسی توضیح داده شده است؛ اما نکته اینجاست که اگر شما تابه‌حال بازاریابی سنتی را به رسمیت می‌شناختید و معرفی محصولات خود را از طریق کاتالوگ و بروشور، بازاریاب‌های حضوری و … معرفی کرده‌اید، پس از جستجو در وب احتمالاً کمی سردرگم خواهید شد چرا که با توجه به رشد روزافزون کاربران فضای مجازی و تغییر سبک نگرش و زندگی افراد، رویکردهای بازاریابی بیشتر به سمت آنلاین در فضای مجازی سوق پیدا کرده است. ما در وب‌سایت محبوبه رمضانیان از طریق محتوای وب‌سایت و دوره‌های موجود در سایت سعی کرده‌ایم با ساده کردن مطالب، تفاوت ایجاد کنیم و در دوره‌های بازاریابی دارویی و تجهیزات پزشکی خود به‌قدری روان و کاربردی پروسه بازاریابی را آموزش می‌دهیم که بعد از اتمام دوره‌های ما کاملاً مستقل به‌عنوان مدیر یک شرکت دارویی و یا مدیر بازاریابی یک شرکت دارویی، برای معرفی محصولات جدید خود برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری داشته باشید.

بازاریابی دارویی به زبان ساده

به مجموعه فعالیت‌های آفلاین و آنلاین در جهت افزایش فروش محصولات دارویی، بازاریابی دارویی گفته می‌شود. در این پروسه طبیعتاً سؤالاتی را به‌عنوان فروشنده باید از خود بپرسید:

       چه چیزی را می‌خواهید بفروشید؟

       به چه کسانی می‌خواهید بفروشید؟

       از چه طریق می‌خواهید بفروشید؟

  بازاریابی دارو و تجهیزات پزشکی

چه چیزی را می‌خواهید بفروشید؟

این سؤال اگرچه بدیهی به نظر می آید؛ ولی نکات بسیار مهمی درون خود دارد که تعیین‌کننده استراتژی بازاریابی و فروش شما خواهد بود. محصولات دارویی دو دسته هستند: دارویی و آرایشی – بهداشتی. این یک نمای کلی از محصول شماست؛ اما اگر مثلاً شما فروشنده داروی اعصاب هستید باید بدانید که تنها فروشنده داروی اعصاب در کشور نیستید! بنابراین پاسخ به این‌که چه چیزی می‌خواهید بفروشید همان مزیت‌های رقابتی شماست. داروی شما چه برتری دارد؟ تجویزکننده داروی اعصاب به بیماران (پزشکان) و مصرف‌کنندگان دارو (بیماران) چرا باید بین تمام داروهای اعصاب موجود در بازار داروی شما را انتخاب کنند؟ اگر داروی شما در بازار مقبول واقع شود توان تولیدی شما یا احیاناً توان واردات شما به‌عنوان شرکت واردکننده دارو چقدر خواهد بود؟

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد:
دلیل اعتراض پزشکان به نمایندگان علمی چیست؟

به چه کسانی می‌خواهید بفروشید؟

 در مرحله دوم باید بدانید که به چه کسانی می‌خواهید محصولتان را بفروشید؟ یعنی بازار هدف شما کیست؟ همان‌طور که گفتیم محصولات دارویی دو نوع هستند: درمانی و آرایشی – بهداشتی.

بنابراین، بازار هدف باتوجه‌به نوع محصول فرق می‌کند. داروی اعصاب را در نظر بگیرید. شما باید پزشکان را مجاب کنید که داروی شما را برای بیمار تجویز کنند؛ زیرا داروی اعصاب بدون نسخه در داروخانه‌ها فروخته نمی‌شود؛ بنابراین اگر در قدم قبل خوب عمل کرده باشید و بتوانید داروی خود را برای پزشک به‌خوبی ارائه کنید وی را متقاعد خواهید کرد که داروی شما را نسبت به داروهای موجود در بازار ارجح بداند؛ اما کار به اینجا ختم نمی‌شود در مبحث بازاریابی، در جهت فروش موفق زنجیره‌ها به هم تنیده می‌شوند. اکنون پزشک باید داروخانه را مجاب کند که این دارو را در سبد دارویی خود موجود کند که تأمین‌کننده نسخه بیمار باشد. اگر پزشک به‌خوبی قانع شده باشد و از داروی شما پاسخ مطلوب گرفته باشد، می‌تواند داروخانه را متقاعد کند که این دارو را موجود داشته باشد؛ بنابراین در قسمت قبل که گفتیم توان تولید و واردات شما چقدر است؟ اینجا مهم می‌شود که بتوانید پاسخگوی داروخانه باشید.

نوع دیگری از محصولات دارویی، آرایشی – بهداشتی و داروهای OTC  (قابل فروش بدون نسخه) است که نیازی به نسخه پزشک ندارد. البته که متخصصان زیبایی و توصیه‌های آن‌ها به بیماران را نباید نادیده گرفت؛ اما به‌طورکلی مثلاً یک شوینده پوستی را در نظر بگیرید که نیاز به نسخه ندارد در این محصول شما مستقیماً باید داروخانه را مجاب کنید که محصول شما ارزش امتحان کردن را خواهد داشت. درواقع برتری‌های محصول شما اینجا کاربرد خواهد داشت. فروشندگان کانتر آرایشی – بهداشتی داروخانه‌ها در اینجا بازار هدف شما خواهند بود و البته، خود افراد که خریدار این محصول هستند و درنهایت در بازار پر از تنوع امروز باید محصول شما را انتخاب کنند.

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد:
5 مزیت حرفه نمایندگی علمی

از چه طریق می‌خواهید بفروشید؟

در اول بحث اشاره شد که بازاریابی به‌طور کل به دو شیوه سنتی (آفلاین) و آنلاین صورت می‌گیرد. ما در وب‌سایت محبوبه رمضانیان با سال‌ها تجربه در زمینه بازاریابی دارو و تجهیزات، هر دو شیوه بازاریابی را مکمل هم‌ میدانیم اما به دلایل خیلی زیادی می‌توان گفت که بعد وسیع‌تری از بازاریابی در فضای مجازی انجام می‌شود.

امروزه به‌طور متوسط هر فرد دو ساعت از وقت خود را در فضای آنلاین می‌گذراند. طبیعتاً این زمان را در جاهایی صرف می‌کند که باید زمان بگذرد و کار دیگری از او برنمی‌آید مثل مطب پزشک یا داروخانه! بنابراین امروزه تأثیری که فرد از فضای مجازی می‌گیرد بیشتر از بروشوری است که روی میز اتاق انتظار قرار می‌گیرد و هزینه بسیار زیادی را در برداشته است.

درگذشته مردم اطلاعات کمی در مورد بیماری‌ها و داروها داشتند و تنها راه گرفتن اطلاعات خود پزشکان، پرستاران و داروخانه‌ها بودند؛ اما امروزه به لطف فضای آنلاین مردم آگاه شده‌اند و قبل از هر چیز در اینترنت و شبکه‌های مجازی جستجو می‌کنند و نظر مصرف‌کنندگان دیگر را از طریق کامنت‌ها و اتاق‌های گفتگو جویا می‌شوند؛ بنابراین فضای آنلاین بسیار مهم‌تر از فضای سنتی است. البته شما باز هم به‌عنوان شرکت دارویی باید محصول خود را به‌خوبی ارزیابی کرده باشید؛ زیرا که فضای آنلاین هیچ سانسوری قائل نمی‌شود و رضایت کاربران فضای مجازی از محصول شما مهم‌ترین اصل بازاریابی آنلاین است.

برای اینکه بتوانید بودجه خود را مدیریت کنید، بازاریابی آنلاین خیلی مقرون‌به‌صرفه‌تر و درعین‌حال مؤثرتر است. ازآنجایی‌که بازاریابی یک پروسه زمان‌بر است، موضوع هزینه‌ها بسیار مهم است.

دوره های آموزشی دارو و تجهیزات پزشکی- محبوبه رمضانیان

 بحث بازاریابی دارویی، بحثی نیست که بتوان در یک یا دو مطلب راجع به آن توضیح داد. ما در دیگر مقالات وب‌سایت، مفصل راجع به آن صحبت خواهیم کرد. برای کسانی که نیاز به مشاوره بازاریابی دارو و تجهیزات دارند در بخش تماس با ما فرمی در نظر گرفته‌شده است که می‌توانند با محبوبه رمضانیان در ارتباط باشند.

پیشنهاد ما به شما به‌عنوان مدیر شرکت دارویی یا بازاریاب دارویی، شرکت در دوره‌های بازاریابی دارو و تجهیزات پزشکی محبوبه رمضانیان است که به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد. تضمین می‌شود که بعد از اتمام دوره‌ها جواب همه سؤالات خود را در این زمینه خواهید گرفت.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *