در کشورهایی مانند ایران که تبلیغات دارویی ممنوع است برندسازی پزشکان و بازاریابی دارویی درهمتنیده شده است. شرکتهای دارویی برای معرفی محصولات و تجهیزات خود باید از اشخاص حقیقی استفاده کنند؛ اما نه اینکه مانند صنایع دیگر افراد موردنظر اینفلوئنسرهای تبلیغاتی باشند که در ازای قبول وجه محصول و خدمات سفارششدهای را تبلیغ میکنند. معرفی دارو و تجهیزات پزشکی با جان و سلامت جسم و روان افراد سروکار دارد و بهصرف اینکه کسی میتواند در جایگاه اینفلوئنسر بر روی کاربران تأثیر بگذارد، نمیتواند تبلیغات شرکت دارویی هم انجام دهد.
افرادی که برای معرفی محصولات دارویی و بهداشتی در نظر گرفته میشوند باید حتماً از محصول سر در بیاورند و بتوانند گفتهها و ادعای شرکت داروسازی را راستیآزمایی کنند؛ بنابراین افراد تأثیرگذار شبکههای اجتماعی که فقط بر روی تبلیغات در ازای پول تمرکز دارند هیچوقت مخاطب شرکت دارویی نخواهند بود. همچنین شرکت داروسازی نمیتواند دارو یا محصول بهداشتی تولیدی خود را از طریق بیلبورد و ابزارهای رسانه جمعی به معرض عموم بگذارد؛ زیرا بحث دارو کاملاً تخصصی است و باید تمام اثرات و عوارض جانبی دارو با سند و مدرک بیان شود بدین ترتیب جلوی سوءتعبیر و سوءمصرف دارو گرفته میشود. اگر فردی که دارویی را معرفی میکند صرفاً به جنبه تبلیغات تسلط داشته باشد احتمالاً موجب میشود که مصرف خودسرانه داروها در جامعه افزایش پیدا کند که این موضوع به لحاظ سلامت جمعی بسیار خطرناک خواهد بود.
بنابراین، شرکت دارویی برای معرفی محصولات خود باید به افراد کاربلد در این حوزه مراجعه کند که این افراد کسانی جز کادر درمان نیستند. اما آیا همه کادر درمان میتوانند در معرفی دارو و محصولات شرکتهای داروسازی مؤثر باشند؟ مسلماً خیر. زیرا همه کادر درمان به طور مستقیم با بیماران و افراد جامعه در تماس نیستند پس گروه مدنظر کسانی نیستند جز پزشکان و پرستاران. اما آیا همه پزشکان و پرستاران میتوانند گروه هدف شرکتهای دارویی باشند؟ طبیعتاً نه! تنها پزشک یا پرستاری مدنظر شرکتهای داروسازی قرار میگیرد که تریبون قوی برای ارتباط با بیمار داشته باشد و کاملاً مورد اطمینان جامعه باشد. این مشخصات پزشک و پرستاری است که روی برند خود، کار کرده است. برندسازی پزشکان و برندسازی پرستاران با سای برندینگهای تجاری متفاوت است. یک پرستار یا یک پزشک تنها از طریق ارتباط متعهدانه میتواند اعتماد بیماران خود را جلب کند. شاید پزشک یا پرستار برند؛ مانند سایر برندهای تجاری نیازی به طراحی لوگو و یا رنگ و شعار سازمانی نداشته باشد اما صد درصد نیاز به ارتباط مستقیم و چهرهبهچهره با مخاطبان دارد. یکی از فضاهایی که این فرصت را برای کادر درمان فراهم میکند شبکههای اجتماعی است که مانند تریبونی برای پزشک یا پرستار عمل میکند و فرد از این طریق میتواند با مخاطبان خود بهصورت مستقیم ارتباط برقرار کند و با تعهد و صداقتی که در این فضا دارد تبدیل به یک مرجع مورداعتماد برای کاربران شود که این خود معنای برندینگ برای یک پزشک و پرستار است.
این پزشک بهترین کسی است که میتواند برای یک شرکت دارویی بهشرط سلامت محصول بهعنوان یک بازاریاب دارویی عمل کند. در واقع این افراد از طریق تریبونی که دارند و اعتمادی که به آنها میشود قادر هستند که راجع به محصولات دارویی شرکتهای داروسازی به بیماران اطلاعات درست بدهند و صادقانه مخاطبانشان را از مزایا و معایب دارو باخبر کنند. ازآنجاییکه خودشان هم با بیماران ارتباط دارند میتوانند نتیجه مصرف داروها و محصولات بهداشتی را نیز با مخاطبان به اشتراک بگذارند.
با خواندن این مطلب متوجه شدیم که برندسازی پزشکان و بازاریابی دارویی ارتباط مستقیم باهم دارند و به همین دلیل محبوبه رمضانیان با سالها سابقه در بازاریابی و فروش صنعت دارویی تصمیم به راهاندازی این وبسایت گرفته است تا با ارائه دورههای آموزشی تخصصی به شرکتهای دارویی در زمینه فروش محصول کمک کند و همچنین برای کسانی که در صنعت دارویی به دنبال شغل مناسب هستند دورههایی فراهم کرده است. از جمله دورههای تخصصی محبوبه رمضانیان در صنعت دارویی موارد زیر است:
-
دوره بازاریابی دارویی
-
دوره برندسازی پزشکان
-
دوره برندینگ در پرستاری
-
دوره آموزشی بازاریاب دارویی
-
دوره آموزشی مدرپ و نماینده علمی موفق
-
دوره آموزشی سوپروایزر شرکت دارویی
-
دوره دیجیتال مارکتینگ در بازاریابی دارویی
بدون دیدگاه