شاید بارها در آگهیهای استخدامی با واژه سوپروایزر شرکت دارویی برخورد کردهاید. اگر تصور شما این است که سوپروایزر همان مدیر فروش است باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. در شرکتهای بزرگی مانند شرکتهای دارویی که چارت سازمانی کامل و تعیین شدهای دارند، سوپروایزر مابین تیم فروش و مدیر فروش قرار میگیرد. ما در وبسایت محبوبه رمضانیان بارها درمورد ویزیتور دارویی، مدرپ (نماینده علمی) و بازاریاب دارویی صحبت کردیم و اشاره کردیم که افراد در قسمتهای مختلف تیم فروش باید در نهایت گزارش خود را به شرکت ارائه دهند تا استراتژیهای شرکت بررسی شود. در صورت نیاز برای رسیدن شرکت دارویی به موفقیت، این استراتژیها بر اساس گزارشها بازنگری میشوند. اما اگر قرار باشد که اعضای تیم فروش که در شرکتهای دارویی کم هم نیستند، تکبهتک گزارشهای خود را به مدیر فروش ارائه دهند طبیعی است که مدیر فروش اصلاً فرصت نمیکند که به کارهای مدیریتی خود رسیدگی کند. در مطلبی مجزا راجع به وظایف مدیر فروش در شرکت دارویی مفصل صحبت خواهیم کرد.
اگر در تیم فروش یک شرکت دارویی فعالیت میکنید قطعاً به ارتقای شغلی فکر خواهید کرد که باتوجهبه این توضیحات رسیدن به مرحله سوپروایزری است.
سوپروایزر شرکت دارویی کیست و چه خصوصیاتی دارد؟
همانطور که اشاره شد سوپروایزر شخصی است که بهعنوان واسط تیم فروش و مدیر بازاریابی در شرکت دارویی فعالیت میکند. از مهمترین خصوصیات سرپرست فروش یا سوپروایزر این است که حتماً باید سابقه فعالیت در تیم فروش را داشته باشد. در واقع باید فروش محصولات دارویی را خودش تجربه کرده باشد. سرپرست فروش در حین وظایفی دارد باید روحیه همکاری قوی داشته باشد؛ زیرا لازم است که در تمام مراحل پا بهپای تیم فروش همراهی کند تا بتواند نظرات و پیشنهادهای مشتریان را بررسی کند و به طور کامل به مدیر فروش انتقال دهد.
سوپروایزر باید قدرت انتقال داشته باشد.
اگر شخصی که برای سوپروایزری برنامهریزی میکند، قدرت انتقال داده خوبی نداشته باشد هرگز در این شغل موفق نخواهد شد. زیرا یکی از وظایف مهم سرپرست فروش آموزش مداوم تیم فروش است. چه آنهایی که تازهکار هستند و چه کسانی که باتجربه هستند به طور مرتب باید آموزش ببینند تا بهترین خروجی را از کار خود داشته باشند و این آموزشها به عهده سوپروایزر است.
سوپروایزر باید قدرت برنامهریزی داشته باشد.
باتوجهبه استراتژیهای کلان شرکت دارویی و برنامهریزیهای بلندمدت مدیر فروش در این راستا، سوپروایزر باید بتواند با برنامهریزی هدفهای کوتاهمدت برای تیم فروش، شرکت را در رسیدن به اهداف بزرگ یاری کند؛ بنابراین سرپرست فروش نقش کلیدی در تدوین برنامههای قابلاجرا برای تیم فروش دارد.
سرپرست فروش باید یک مدیر واقعی باشد.
علاوه بر انعطافی که در درک تیم فروش دارد که چه مشکلاتی پیش روی آنها خواهد بود باید بتواند برای حل مسائل، بهترین راهکارهای منطقی را ارائه دهد و مانع هرجومرج و سردرگمی تیم فروش شود. برخی مواقع ممکن است که انتقادات نمایندگان فروش باعث شود که تیم فروش دچار استرس و اضطراب شوند و تنها کسی که باید با مدیریت خود این بحران را حل کند و سطح استرس را در تیم فروش کاهش دهد، سوپروایزر است. در واقع سرپرست فروش باید تحلیلگر قابلی باشد.
سرپرست فروش باید تمرکز بالایی داشته باشد.
اینکه موجودی انبار در حال حاضر چقدر است و گنجایش تولید و تهیه دارو چقدر است کاملا بر عهده سوپروایزر است زیرا تنها کسی که مستقیم با تقاضای بازار در ارتباط است خود او است. استراتژی قیمت گذاری بر عهده سوپروایزر نیست اما تنها کسی که میتواند رقبا را به لحاظ قیمت و تبلیغات آنالیز کند خود اوست که باید با تیزبینی و ذکاوت همه اقدامات رقبا را بررسی کند و به تیم های بالاتر گزارش دهد.
اگر با خواندن این مطلب برای ورود به دنیای سوپروایزری شرکت دارویی علاقهمند شدید، محبوبه رمضانیان با سالها سابقه در صنعت دارویی بهعنوان مدرس و مشاور بازاریابی دارویی همراه شما خواهد بود. همچنین در این وبسایت دورههای تخصصی بازاریابی دارو و تجهیزات پزشکی را بهصورت آنلاین ارائه میدهیم. پکیج بازاریابی دارویی محبوبه رمضانیان شامل دوره ویزیتور دارویی، دوره آموزشی بازاریاب دارویی، دوره مدرپ و نماینده علمی، دوره بازاریابی و فروش دارو و تجهیزات پزشکی و… است.
همچنین محبوبه رمضانیان دورههای تخصصی برندسازی برای پزشکان و برندینگ برای پرستاران را بهصورت حرفهای ارائه میدهد.
بدون دیدگاه