بارها در مورد برندسازی در صنعت پزشکی صحبت کردهایم؛ اما در این مطلب قصد داریم از چالشهای برندسازی در صنعت دارویی صحبت کنیم. در مبحث بازاریابی هر چه جامعه هدف بزرگتر باشد چالشها و مشکلات بیشتری به همراه خواهد داشت. ازآنجاییکه مخاطب صنعت دارویی هم بسیار وسیع است ناخودآگاه چالشهایی به همراه خواهد داشت.
شرکت های دارویی رقیب
یکی از اصلیترین چالشها در روند بازاریابی دارو و تجهیزات پزشکی این است که همزمان شرکتهای دارویی دیگر هم بر روی محصولات بهداشتی، داروها و تجهیزاتی فعالیت میکنند که کاربرد مشابه دارند و مجاب کردن کادر درمان برای محصول موردنظر بهعنوان مخاطب کار آسانی نخواهد بود. یک پزشک برند یا پرستار مورداعتماد بیماران که بهعنوان مخاطبین اصلی شرکتهای دارویی هستند، روزانه از طرف بازاریابان و مدرپ های شرکتهای دارویی مختلف بمباران میشود و تصمیمگیری واقعاً برای آنها سخت خواهد بود. شما هم بهعنوان یک شرکت دارویی برای برندینگ خود چارهای جز تأیید کادر درمان نخواهید داشت؛ بنابراین این چالش پیشروی شما خواهد بود. یکی از بهترین راهحلها این است که مستندات قویتری نسبت به سایر نمایندگان علمی ارائه دهید. پزشکان و پرستاران فضای تبلیغات را خوب میشناسند و قطعاً ترفندهای تبلیغاتی برای آنها کارآمد نخواهد بود. پزشک و پرستاری که مورداعتماد بیماران است تنها به یک مورد فکر میکند آن هم سلامت بیمار است؛ بنابراین هرچه مستندات قویتری در این زمینه برای دارو و محصول خود پیدا کنید که واقعی باشد شانس بیشتری بهعنوان بازاریاب دارویی خواهید داشت.
بودجه
چالش بعدی بودجه است. شما برای اینکه بتوانید مستندات ارائه دهید نیاز به ابزارها و تیم بازاریابی قوی دارید که بتوانند از تمام مصرفکنندگان و تأثیرات دارویی بر روی آنها بهصورت علمی و با ابزارهای موجود سند تهیه کنند و تمام مزایا و معایب مصرف دارو را در این مستندات لحاظ کنند. قطعاً این رویه نیاز به بودجه دارد و در خیلی از مواقع باتوجهبه گستردگی مصرفکنندگان در بین کار باید بودجه افزایش پیدا کند. اما شرکتهای دارویی کوچک و نوپا که هنوز به برند تبدیل نشدهاند به علت تمرکزی که بر روی تولید و هزینههای آن دارند، کمتر به اهمیت بودجه در بخش بازاریابی و فروش دارو فکر میکنند. بخش بازاریابی و فروش دارویی برای اینکه بتواند آماری از مصرفکنندگان داشته باشد باید بتواند مرتب و مداوم کمپینهای سنتی و آنلاین برگزار کند تا آمار مصرفکنندگان بالا رود و این افزایش مصرفکنندگان منجر به یک مستند باارزش برای کادر درمان خواهد شد و تمام این موارد نیازمند بودجههای زیاد است.
مقاومت کادر درمان
مورد سوم که بهعنوان چالش مطرح میشود مقاومت کادر درمان در استفاده از محتوای دیجیتال است. در مطلب “انواع پزشکی که بازاریاب دارویی با آنها ملاقات میکند” اشاره کردیم که بسیاری از پزشکانی که برای خود برند شدهاند به دلیل کمبود وقت و شاید نداشتن اطمینان به فضای دیجیتال چندان به محتوای آنلاین شرکتهای نوپا که قصد برندسازی دارند توجه نمیکنند و این شرکتها نیازمند استفاده از نیروی انسانی بیشتری برای توجیهکردن این دسته از پزشکان که تعدادشان کم هم نیست دارند و این موضوع هم به لحاظ زمان و مکان و هم هزینه برای شرکت دارویی کوچک چالش بهحساب میآید. درحالیکه شرکت دارویی که برند خود را ساخته است و کادر درمان مخاطب خود را پیدا کرده است با ایمیل مارکتینگ و محتوای وبسایت خود خیلی از کارهای خود را پیش میبرد.
ضعف کار تیمی در روند بازاریابی دارویی
مورد آخری که در این مطلب به آن اشاره میکنیم، ضعف کار تیمی در روند بازاریابی دارویی است. خیلی از شرکتهای کوچک دارویی هنوز این باور را ندارند که بازاریابی دارویی یک کار تیمی و گروهی است. نظرات و پیشنهادات تک تک نیروهای بخش بازاریابی و فروش اعم از سوپروایزر دارویی، بازاریاب دارو، نماینده علمی و مدرپ در جای خود مهم است زیرا این افراد هستند که به عنوان نماینده شرکت با جامعه هدف در ارتباط هستند و نقطه نظرات آنها برای افزایش فروش اهمیت فراوان دارد. متاسفانه در خیلی از شرکتهای دارویی به این موارد چندان اهمیت داده نمیشود و مدیران شرکت انعطاف کافی در نقد از محصولات دارویی را ندارند و نظرات تیمی که در ارتباط مستقیم با کادر درمان قرار میگیرد را جدی نمیگیرند برای همین به تمام بازاریابان دارویی توصیه میکنیم که کار با ابزارهای آنالیز را یاد بگیرند تا بتوانند مدارک معتبری برای گفته های خود به شرکت ارائه دهند.
محبوبه رمضانیان با سالها سابقه موفق در بازاریابی و فروش صنعت دارویی بهخوبی با این چالشها آشنا است و با ارائه دوره آموزشی بازاریابی دارویی آنلاین و دوره برندسازی در صنعت دارویی سعی دارد موارد لازم را به شرکتهای دارویی و کارکنان آنها آموزش دهد.
بدون دیدگاه