چگونه دارو بفروشیم؟
درباره بازاریابی دارویی در دیگر مطالب وبسایت محبوبه رمضانیان صحبت کردیم و اینکه این بازاریابی از درآمد خوبی برخوردار است زیرا نیاز به تخصص بیشتری دارد و صرفاً داشتن تجربه بازاریابی در این حوزه کافی نیست. برای اطلاع بیشتر پیشنهاد میکنیم مطلب” فروشندگی دارو” را مطالعه کنید.
مهمترین اصل در بازاریابی دارو، شناخت نیاز بیمار است.
بحثی که در این مطلب با عنوان چگونه دارو بفروشیم؟ مهم است و به آن میپردازیم این است که معمولاً وقتی قصد فروش یک محصول را داریم عمده توجه بازاریاب یا فروشنده به خود محصول جلب میشود؛ اما در فروشندگی دارو اولین قدم شناخت نیاز مشتری که در اینجا بیمار است، مطرح میشود.
بازار فروش دارو خیلی متأثر از نیاز بیمار است. اینکه دارویی که شما بهعنوان فروشنده یا بازاریاب در دست دارید برای بیماری خاص یا شرایط خاص تولید شده است یا نه در آمار فروش شما بسیار چشمگیر است. اگر شرایط داروی شما چنین است، مشتری برحسب نیاز حتماً خریدار شما خواهد بود و کار شما از این نظر راحتتر خواهد بود؛ اما ازاینجهت که بازار شما محدود است و برای یک گروه خاص تعریف شده است کار سخت خواهد شد.
اگر داروی مدنظر شما خاص نیست؛ اما موردنیاز بیمار است به این معنی که برای اولینبار وارد بازار نشده است از این نظر که شناخته شده است و بیمار احساس نیاز میکند، راحتتر است؛ اما ازاینجهت که حتماً رقیبانی وجود دارند و در این زمینه رقابت کار آسانی نیست سختتر است. اینجا مسئلهای که مهم میشود بحث عرضه و تقاضا است. اینکه بهاندازه تقاضایی که در بازار وجود دارد عرضه هست یا خیر؟ اگر این دارو فروشندگانی از قبل دارد؛ اما همچنان تقاضا بیشتر است و بازار پاسخگوی نیاز بیماران نیست، جای خود را پیدا خواهید کرد. اما اگر عرضه و تقاضا برابر است و شما قصد دارید در این بازار وارد شوید قطعاً مزایای بیشتری برای داروی خود نیاز دارید. یکی از مزایایی که در بحث داروها بسیار از دید مشتری مهم است بحث قیمت است. برای این موضوع باید بررسی کنید که رقبای شما داخلی هستند یا خارجی؟ بهواسطه تحریمها داروهای خارجی از نظر قیمتی با داروهای داخل خیلی متفاوت هستند. اگر شما دارویی داخلی مشابه با داروی خارجی و البته باقدرت تأثیرگذاری مشابه در دسترس داشته باشید قطعاً فروش خوبی خواهید داشت؛ بنابراین یکی از اصلیترین موارد در فروشندگی دارو شناخت نیاز بیمار و دغدغههای موجود است.
ممکن است همه موارد ذکر شده را برآورد کرده باشید؛ اما پس از ورود به بازار فروش دارو، نتیجهای که توقع داشتید ایجاد نشود. دلایل این نارضایتی چیست؟
رقبای فروش را نادیده نگیرید!
اصولا نباید قیمت دارو در داروخانه ها بدون در نظر گرفتن محل داروخانه در هر منطقه و استانی که قرار دارد، فرقی کند.
یکی دیگر از موانع سر راه فروش دارو، بازارهای سیاه دارو است که متأسفانه مشکلات بسیاری را برای بازاریابان دارو ایجاد میکنند.
اگر با خواندن این مطلب سؤالات بیشتری در ذهن شما ایجاد شده است میتوانید از مشاوره بازاریابی و فروش دارو و تجهیزات پزشکی توسط محبوبه رمضانیان باسابقه ۱۵ساله در صنعت دارو و سلامت بهرهمند شوید. همچنین میتوانید در دورههای آموزشی بازاریابی دارویی محبوبه رمضانیان شرکت کنید. دورههای آموزشی بهگونهای طراحی شده است که از صفر تا صد بازاریابی دارو و تجهیزات پزشکی را به طور حرفهای آموزش خواهید دید و بعد از ورود به بازار کار در صورت نیاز میتوانید از مشاوره فروش و بازاریابی دارو و تجهیزات پزشکی بهرهمند شوید.
بدون دیدگاه