تمام فعالیت‌هایی که در فضای اینترنتی و غیر اینترنتی در جهت بالا بردن فروش محصولات دارویی انجام می‌شود، بازاریابی دارویی گفته می‌شود. برای موفقیت در بازاریابی دارویی باید واضح بدانید که چه چیزی را به چه کسی و در چه فضایی قرار است بفروشید.

با توجه به تعدد داروخانه‌ها، زندگی ماشینی و اهمیت صرفه‌جویی زمان، بهترین روش داشتن وب‌سایت و شبکه اجتماعی فعال برای هر داروخانه است که به‌صورت فعال و منظم با کاربران خود در تماس باشد و آماده پاسخگویی به سؤالات مراجعین خود باشد.

تبلیغات دارویی در رسانه های اجتماعی نظیر رادیو، تلویزیون و مجلات عمومی در ایران ممنوع است. اما بازاریابی شرکت‌های دارویی بلامانع است و این روزها یکی از شغل‌های پردرآمد در صنعت دارویی به‌حساب می‌آید. تبلیغات نیز، صرفاً از طریق مجلات و کانال های تخصصی برای متخصصین هر حوزه صورت می گیرد.

از آنجایی که پاسخ به این سؤال مفصل است پیشنهاد می‌شود مطلب مربوط به سؤال را در سایت مطالعه بفرمایید اما به‌طورکلی باید بدانید که  در بازاریابی دارویی در کشور ما مخاطب هدف کادر درمان هستند نه بیماران. بهترین روش معرفی محصولات دارویی به پزشکان و پرستاران و سایر اعضای کادر درمانی است که بر روی برند شخصی خود کارکرده‌اند و مورد اعتماد بیماران خود هستند.

بازاریابی دارویی هر کشور چهارچوب‌های خاص خود را دارد که بر اساس داده‌های سازمان غذا و دارو آن کشور تعیین‌ شده است. در ایران هم اصول بازاریابی دارویی بر این اساس است که تبلیغات مستقیم دارویی ممنوع است و شرکت دارویی می‌تواند از طریق ویزیتور دارویی، مد رپ‌ها و نمایندگان علمی و همچنین بازاریاب‌های دارویی داروی موردنظر را برای کادر درمان معرفی کند. ازآنجایی‌که وظایف هر گروه از این افراد متفاوت است پیشنهاد ما این است که مقالات مرتبط در سایت را مطالعه بفرمایید.

بله قطعاً. در شرکت‌های دارویی بخش فروش و بازاریابی دارو بسیار فعال است. این بخش خود به زیرشاخه‌های متفاوت تقسیم می‌شود که هر گروه وظایف متفاوتی دارند و خروجی‌های متفاوتی برای بخش اصلی که همان بخش بازاریابی است، خواهند داشت. درواقع بخش بازاریابی شرکت‌های دارویی شامل شغل‌های متنوعی برای افرادی که جویای کار هستند، می‌شود.

بله و نخیر. بازاریابی در صنعت دارویی هر کشور خاص همان کشور است که تفاوت آن‌ها مربوط به مقررات و ضوابط و آیین‌نامه‌های سازمان دارویی کشورها می‌شود.

با این حال اصول کلی بازاریابی در صنعت دارو در تمام جهان از لحاظ زیادی به یکدیگر شباهت دارد.

بله. در بخش دانلودهای رایگان وب‌سایت محبوبه رمضانیان می‌توانید برخی منابع کمک کننده را پیدا کنید. در بخش دوره های بازاریابی و فروش نیز می توانید با تهیه دو کتاب ” مهارتهای فروش در صنعت سلامت” و ” فروش موفق در صنعت سلامت” با این مفاهیم به صورت کاربردی در ایران آشنا شوید.

قطعاً. ورود به هر شغلی نیاز به آموزش دارد اما ورود به صنعت دارویی به علت حساسیت موضوعی نیاز به آموزش‌های بیشتر و اصولی‌تری دارد. محبوبه رمضانیان به این منظور دوره‌های بسیار جامع و کاربردی در صنعت دارویی فراهم کرده است که از طریق سایت می‌توانید تهیه کنید.

مدرپ دارویی از اعضای بخش فروش در شرکت های دارویی است. مدرپ دارویی واسطه میان شرکت دارویی با افراد کادر درمان است. مدرپ باید پزشکان و پرستاران را برای تچویز داروی مورد نظر شرکت داروسازی متقاعد کند.

مدرپ از عبارت  Medical Sales Representative  اخذ شده و به معنای نماینده فروش محصولات پزشکی است. به صورت کلی مدرپ، در فارسی به نماینده علمی نیز برگردانده شده است.

تمایندگی علمی یا مدرپ بودن، یک حرفه تخصصی است، لذا نیاز به آموزشهای اصولی و کاربردی دارد. در صورت تمایل می توانید از دوره های آموزش مدرپ موفق محبوبه  رمضانیان به صورت آنلاین استفاده کنید.

تربیت و آموزش نیروهای استخدام در صنعت دارویی: 

  • آموزش کاربردی به بازاریابان دارویی
  • آموزش حرفه ای به نمایندگان علمی و مدرپ ها
  • آموزش به ویزیتورهای دارویی
  • آموزش به کادر درمان برای بازاریابی دارویی و تجهیزات پزشکی 

دوره آموزشی آنلاین محبوبه رمضانیان در زمینه بازاریابی دارویی و تجهیزات پزشکی در وب سایت محبوبه رمضانیان. محبوبه رمضانیان 15 سال سابقه موفق در صنعت دارویی و فروش و بازاریابی دارد و به عنوان مشاور و مدرس بازاریابی و فروش در صنعت دارویی فعالیت میکند.