بازاریابی صنعت دارویی موفق

بازاریابی صنعت دارویی موفق

بارها در مورد بازاریابی دارویی در وب‌سایت محبوبه رمضانیان، مدرس و مشاور بازاریابی دارویی صحبت کرده‌ایم؛ اما در این مطلب بیشتر در مورد اینکه چگونه می‌توان در بازاریابی صنعت دارویی موفق باشیم، می‌خوانیم.

شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که فکر می‌کنید اگر اصول بازاریابی را بدانید می‌توانید در هر حوزه‌ای وارد شوید و بازاریابی موفقی داشته باشید. متأسفانه صنعت دارویی این‌گونه نیست و شما ممکن است در دنیای محصولات دیگر موفق عمل کرده باشید؛ اما اگر الفبا و ساختار بازاریابی دارویی را ندانید در این صنعت هرگز موفق نخواهید شد.

همان‌طور که در مطلب ” تفاوت برندسازی و بازاریابی در صنعت دارویی ” گفتیم مخاطب بازاریابی در صنعت دارویی پزشکان و پرستاران و به‌طورکلی کادر درمان هستند. همچنین در مطلب “استراتژی بازاریابی دارویی” هم مفصل صحبت کردیم که باید بر روی نقاط قوت و تفاوت‌های محصولات دارویی (بهداشتی – دارویی) تأکید داشته باشیم. اما اگر شما به‌عنوان نماینده علمی (مدرپ) یا ویزیتور دارویی یا بازاریاب شرکت دارویی فعالیت دارید می‌دانید که به طور اساسی محصولات دارویی تفاوت چندانی باهم نخواهند داشت. مثلاً دارویی که روی فشارخون یا دیابت تأثیر می‌گذارد حقیقتاً به لحاظ کارایی با داروی مشابه در برند دیگر تفاوت چندانی نخواهد داشت؛ بنابراین نمی‌توانید خیلی روی تفاوت‌ها برای معرفی محصول دارویی یا حتی تجهیزات پزشکی مانور دهید. پس اگر قرار باشد که دست ما برای مطرح‌کردن تفاوت‌ها چندان باز نباشد چطور کادر درمان را متقاعد کنیم که محصول شرکت دارویی ما را امتحان یا جایگزین کنند؟

درست است که مخاطب ما در صنعت دارویی کادر درمان هستند؛ اما نباید بیماران و نیازهای آنها را نادیده بگیریم؟ این به چه معناست؟ بیمار معمولاً برای تهیه دارو حتماً از پزشک معتمد خود سؤال می‌کند؟ یا اینکه افراد برای خریدن محصولات مراقبتی و بهداشتی از مسئولین داروخانه‌ها پرس‌وجو می‌کنند. این بدان معناست که در قدم اول باید بدانیم که چه نیازی بیماران را به سمت این نوع محصول جدای از برند آن سوق می‌دهد؟ مثلاً فرض کنیم بیمار به دنبال دارویی برای کاهش اشتها می‌گردد. باید قبل از هر چیز بدانیم که چرا بیمار بدون دارو نمی‌تواند از پس اشتهای خود بر بیاید؟ وقتی مجاب شدیم که این مشکل، یک بیماری است باید بدانیم که بیمار از داروی ضد اشتهای خود چه انتظاری دارد؟ امروز از هر بیست جستجوی اینترنتی حداقل یک مورد به حوزه سلامت مربوط می‌شود؛ بنابراین درست است که کادر درمان مخاطب ما هستند؛ ولی موتورهای جستجوی ابزار نفوذ ما محسوب می‌شوند. مثلاً چند نمونه از جستجوهای بیماران دررابطه‌با قرص ضد اشتها را مطرح می‌کنیم: قرص ضد اشتهایی که سرگیجه نگیرم، قرص ضد اشتهای گیاهی، قرص ضد اشتهای خارجی، قرص ضد اشتهای قوی، آیا قرص ضد اشتها سوخت‌وساز بدنم را افزایش می‌دهد؟ بعد از خوردن قرص ضد اشتها تا چند ساعت احساس سیری می‌کنم؟ و بسیاری دیگر از مواردی که در آخرین نتایج جستجو توسط کاربران بررسی شده است.

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد:
وب‌سایت شرکت دارویی چه خصوصیاتی دارد؟

چگونه می‌توان در بازاریابی صنعت دارویی موفق بود؟

امیدوارم متوجه شده باشید که چرا گفتیم نتایج موتورهای جستجو ابزار نفوذ ما در بازاریابی هستند. پس اگر شما به‌عنوان بازاریاب شرکت دارویی به‌جای تأکید بر کارایی داروی موردنظر خودتان که معمولاً تفاوت چندانی با سایر برندها نخواهد داشت، بر روی نیازهای بیماران برای روآوردن به این محصول اشراف داشته باشید به‌راحتی می‌توانید با عبارات و کلمات خود کادر درمان را متقاعد کنید که محصول شما را امتحان کنند؛ زیرا که این عبارات را مکرر از مراجعین خود شنیده‌اند و دنبال راهکاری برای رفع نیاز آنان هستند. در مرحله بعد اگر واقعاً به کیفیت محصول خود ایمان داشته باشید و برای قیمت‌گذاری آن استراتژی داشته باشید می‌توانید روی تجویزشدن محصول دارویی خود توسط کادر درمان حساب کنید. البته که حتماً به شما توصیه می‌کنیم که قبل از هر چیز مطلببازاریاب دارویی قبل از هر کاری باید پزشک مخاطب خود را آنالیز کند” را مطالعه نمایید تا از خصوصیات رفتاری پزشکان و پرستاران روبه روی خود مطلع شوید.

ما در وب‌سایت محبوبه رمضانیان با برگزاری دوره‌های آموزشی بازاریابی دارویی تمام سعی خود را کرده‌ایم که پس از گذراندن دوره‌های ما در هر یک از زمینه‌های صنعت دارویی اعم از ویزیتوری دارو، مدرپ دارویی و بازاریابی دارویی که وارد شوید، موفق باشید. همچنین برای کادر درمان هم، دوره‌های ویژه‌ای برای برندسازی فراهم کرده‌ایم که به تفکیک شامل برندسازی پرستاران و برندسازی پزشکان می‌شود.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *